Mainos
Mainos

Keskittymisvaikeuksia ja jatkuvia mokia? Näin avokonttori vaikuttaa töissä!

Työterveyslaitoksen tuoreen tutkimuksen mukaan avokonttorien melu vaikeuttaa työskentelyä ja aiheuttaa virheitä.

Melu sekä omien puheluiden kuuluminen koko työyhteisölle koetaan nykypäivän avokonttoreissa rasittavimmiksi ongelmiksi. Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan melu vaikeuttaa keskittymistä ja virheitä tehdään avotoimistoissa enemmän kuin omissa työhuoneissa työskenneltäessä.

Mitä vähemmän meluhaittoja ja keskeytyksiä koetaan, sitä tyytyväisempiä työntekijät ovat työympäristöönsä. Tämä puolestaan vaikuttaa koko yrityksen tulokseen.

Tutkimus perustui kyselyyn ja mittauksiin kolmessa avotoimistossa ennen ja jälkeen toimiston remontin. Tutkimus osoitti, miten paljon työrauhaongelmat vaikuttavat työsuorituksiin ja hyvinvointiin, sanoo vanhempi tutkija Valtteri Hongisto.

Meluhaittoja voidaan vähentää hyvällä suunnittelulla. Kun työpisteiden välisiä sermejä korotetaan, äänenvaimennuslevyjä lisättiin seiniin ja kattoon ja hankitaan vielä puheenpeitejärjestelmä, niin yksi puhelias tyyppi häiritsee enää vain 3–4 metrin aluetta ympärillään, muuten häiriö ulottuu jopa 20 metrin päähän.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot