Mainos
Mainos

Kevään ruokakirjoista on moneen makuun

Kevään ruokakirjat tarjoavat lukijalle ruokakulttuuria eri tieteenalojen näkökulmista ja herkullista historiaa Italian keittiöstä. Antimiaan esittelevät alaston kokki ja Michelin-tähden kotikeittiö. Luettavaa löytyy niin kaloreita nipistäville hoikistelijoille kuin välimerellisiä ruokaelämyksiä etsiville. Myös juustojen ja jäätelön ystävät saavat osansa.

Herkullista historiaa (WSOY)

Sukellus eurooppalaisen keittiön syövereihin alkaa Antiikin roomalaisten illalliselta. Upeasti kuvitettu, taiteen eri muodoilla höystetty teos kertoo muinaisesta ja nykyisestä viinistä, ohjaa Paavin ruokapöytään ja tutustuttaa Italian juustojen runsauteen. Keskiaikaisen juhla-aterian ruokia, kurpitsakeittoa, mausteisia sieniä ja jänistä vartaassa pääsee ohjeilla itsekin kokeilemaan. Hinta: 54 €

Alastoman kokin onnenpäivät (WSOY)

Aina yhtä letkeä ja alaston kokki-Jamie jatkaa leppoisaa turinointia herkkujen äärellä hehkuttaen uskollisesti ruuan ihanuutta. Konstailemattomat ruokaohjeita koristavat makoisat kuvat. Kaipaamaan jää vaihtoehtoisia ruoka-aineita: merikrottia, fasaania ja daikonretiisiä ei ihan jokaisesta lähikaupasta meillä löydy. Tosin alastoman rentoa tyyliä noudattaen raaka-aineet voinee korvata vastaavilla kotimaisilla. Hinta: 37 €

Koti keittiössä (Otava)

Hans Välimäki valottaa kirjassaan julkkiskokin arkipäivää. Ruokaohjeet ovat Välimäen omien sanojen mukaan "kokoelma reseptejä omista kotiruokasuosikeistani ja mausteeksi vähän enemmän vaivannäköä vaativia virityksiä". Uusia haasteita löytyy taviskokille vaikkapa uppomunasta ja kateenkorvasta. Hinta: 34,70 € (Otavan kirjamyymälän hinta)

Kevyistä kevyimmät (Painonvartijat)

Todellinen painonvartijan pamaus listaa kevyistä kevyimmät painonvartija-annokset. Kevennysohjeita annetaan myös yleisesti ruuanlaittoon. Runsaasti kauniita kasviksia sisältävät ohjeet vaikuttavat maukkailta ja helpoilta toteuttaa. Jälkiruokia, leivonnaisia ja muitakaan herkkuja ei unohdeta. Hinta 12 €

Rakkautta, oliiveja ja timjamia (Otava)

Välimeren, Etelä-Amerikan ja Kaakkois-Aasian innoittama ruokakirja esittelee runsaan valikoiman reseptejä. Alun perin ruotsalaisesta, massiivisesta opuksesta löytyy lisäksi hieman ravitsemustietoa sekä vinkkejä esimerkiksi juhlien järjestämiseen. Hinta: 35,80 € (Otavan kirjamyymälän hinta)

Herkuttelijan juustokirja (Otava)

Tietoviisas juustonystävä rakastuu tähän kirjaan. Juustoihin pääsee uppoutumaan eri maissa, viinin kera ja juustokauppiaan näkökulmasta. Kuvat ovat yksinkertaisen tyylikkäitä. Juustoruokien ohjeita esitellään kirjan loppupuolella. Anti lienee kuitenkin tietokirjan puolella. Hinta: 43,50 € (Otavan kirjamyymälän hinta)

Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista (GB Glace)

Kirjan mukaan jäätelö sopii niin ompeluseuran kokouksessa kuin kuuman romanssin tiimellyksessä nautiskeltavaksi. Tarjolla on uusia elämyksiä jokapäiväiseen jäätelökulhoonsa kyllästyneelle. Hinta 9,90 €

Suulla ja kielellä. Tulkintoja ruuasta. (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura)

Artikkeleissa ruokakulttuuria käsittelevät useat eri tieteentekijät. Teos nostaa esiin muun muassa suomalaisuuteen liitettäviä ruokasymboleita sekä kehon ja ruuan suhteen. Kirjassa esitellään myös lapsuuden ruokamuistoja ja ruokaan liittyviä rituaaleja. Hinta 25 €

(MTV3-Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme