Mainos
Mainos

Kiinteistöliitto: Uusi asunto-osakeyhtiölaki voi johtaa rahastukseen

Uusi asunto-osakeyhtiölaki on houkutellut taloyhtiöille palveluja tuottavia yrityksiä kasvattamaan omaa liikevoittoaan. Taloyhtiöiden kannattaa puuttua asiattomaan laskutukseen ajoissa.

Uusi asunto-osakeyhtiölaki on houkutellut taloyhtiöille palveluja tuottavia yrityksiä kasvattamaan omaa liikevoittoaan. Tähän auttaa kilpailuttaminen ja tarvittaessa isännöitsijän vaihtaminen.

Remontit on pitänyt aina valvoa, osakkaiden ilmoittaa niistä ja isännöitsijöiden ottaa ilmoitukset vastaan. Se, että uusi laki vaatii tekemään ne kirjallisesti ja pitämään huoneistokohtaista rekisteriä, ei saa johtaa ylilaskutukseen.

Kiinteistöliitto pelkää, että jos rekisteröinti-, selvitys- ja valvontakustannukset nousevat kohtuuttomiksi, osakkaat jättävät ilmoittamatta remonteistaan taloyhtiöille.

Osakkaiden tärkein vaikuttamiskeino on valita yhtiökokouksessa sellainen hallitus, jolla on kykyä ja halua huolellisesti toimien edistää taloyhtiön etua eli kaikkien osakkaiden yhteistä etua, ei yksittäisten osakkaiden henkilökohtaisia etuja.

Kysymys: Onko sinulla ollut hankaluuksia isännöitsijätoimiston kanssa uuden lain myötä?

Kuvat: Futureimagebank

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot