Mainos
Mainos

Kiinteistöliitto vastustaa kiinteistöveron korotusta

Suomen Kiinteistöliitto on huolissaan verotyöryhmien ehdotuksista korottaa kiinteistöverotusta. Liitto hyväksyi tiistaina hallitusohjelmatavoitteensa ja torjui ehdotukset muistuttaen, että ne nostaisivat välittömästi asumiskuluja.

-Esitetyt kiristykset johtaisivat yhtiövastikkeiden ja vuokrien huomattavaan nousuun, mikä rasittaisi suhteellisesti eniten pienituloisia. Kiinteistöveron korotus nostaa myös yritysten tuotantokustannuksia ja näkyy tuotteiden ja palvelujen hinnoissa.

Kiinteistöliitto huomauttaa, että jo nykyisin kiinteistöjä "piiloverotetaan" erilaisilla kunnallisilla maksuilla. Liitto vaatii, että energia- ja jäteverot pidetään kohtuullisina ja kunnalliset maksut määrätään kustannusten perusteella ilman piiloveroja.

Liiton mielestä esitykset ovat outoja nyt, kun taloyhtiöiden hoitokulut ovat nousseet tuntuvasti nopeammin kuin muut elinkustannukset.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme