Mainos
Mainos

Kiinteistömaailma: asuntokauppa virkistyy edelleen

Kiinteistömaailman välittäjät ennustavat asuntomarkkinoille lievää myötätuulta. Myös asunnon vaihtaminen on heidän mukaansa nyt turvallista.

Asuntokaupan odotetaan jatkuvan edelleen vilkkaana. Näin kertoo Kiinteistömaailman barometri, jonka mukaan asuntojen hintojen nousukin pysyy maltillisena.

Asuntomarkkinat vaikuttavat myös asunnonvaihtajan kannalta varsin turvallisilta: Jos myy asuntonsa nyt, ei ole pelkoa siitä, että ostettavan asunnon hinta karkaisi käsistä.

Kerrostalohuoneistojen hinnat nousevat todennäköisimmin

Puolet barometriin vastanneista välittäjistä uskoo asuntojen hintojen pysyvän ennallaan seuraavan puolivuotiskauden aikana, 43 prosenttia ennakoi puolestaan hintojen nousevan alle kolme prosenttia.

Todennäköisemmin nousevat pienten kerrostalohuoneistojen hinnat; niiden maltilliseen nousuun uskoo 61 prosenttia vastaajista. Rivitalohuoneistojen hintojen lievään nousuun uskoo 47 prosenttia.

Syyskuussa toteutettuun barometriin vastasi Kiinteistömaailman mukaan reilut 560 asuntovälittäjää.

Kuva: Futureimagebank

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot