Mainos
Mainos

Kilpailu vähemmän sähköä kuluttavista kylmäkoneista

Kymmenen EU-maata järjestää yhdessä kilpailun vähemmän sähköä kuluttavien jääkaappipakastimien saamiseksi markkinoille. Energy+ -kilpailulla houkutellaan laitevalmistajia kehittämään tiukat Energy+ -vaatimukset täyttäviä kylmälaitteita, joita markkinoilla tällä hetkellä on vain kaksi. Joulukuun loppuun mennessä tulee kuusi mallia lisää.

Energy+ -jääkaappipakastin kuluttaa neljänneksen vähemmän sähköä nykyisin markkinoilla oleviin parhaisiin A-luokan laitteisiin verrattuna ja puolet vähemmän eniten myytyihin laitteisiin verrattuna. Tähän mennessä noin 90 suurta kodinkoneketjua, kiinteistönomistajaa ja -rakennuttajaa on ilmoittautunut hankkeeseen Energy+ -kylmälaitteiden ostajiksi.

Suomesta mukana ovat kodinkoneketjuista Radioliikkeiden Oy (Expert), Kesko Oyj (Musta Pörssi) ja Tekniset, asuntotuottajista mm. Helsingin kaupungin ATT, Espoonkruunu Oy, VVO-Yhtymä, Porvoon A-Asunnot ja Oulun Sivakka Oy. Asuinkiinteistö- ja Rakennuttajaliitto ASRA tukee myös hanketta.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot