Mainos
Mainos

Kirjauutuus: Japanilainen puutarha suomalaisittain

Japanilaisen puutarhan tärkeät elementit kuten vehreys, havupuut, kivet ja vesi ovat tyypillisiä piirteitä myös Suomalaisessa luonnossa. Japanilainen puutarha on metafora, joka muodostuu ympäröivästä luonnosta, maisemasta, taivaasta, vedestä sekä kivien, kasvien ja kukkuloiden muodoista.

Uutuuskirjassa tarkastellaan japanilaisen puutarhan perusajatuksia, elementtejä ja niiden välisiä suhteita sekä eri suuntauksia kuuluisasta zeniläisestä kivipuutarhasta eleganttiin hovipuutarhaan. Perusteellinen kirja lähtee liikkeelle historiasta ja japanilaisen puutarhakulttuurin varhaisista muodoista.

Anne Paalon kirjoittaman kirjan on kuvittanut Jari Jetsonen. Puutarhavisioiden lisäksi uneliaan kauniit kuvat aiheuttavat matkakuumeen!

Arvostetun puutarhan tyylisuunnat ja suunnittelu käydään läpi yksityiskohtaisesti kivistä hiekkaan. Kasveille ja puille on omistettu oma kappale, jossa kerrotaan, mitkä japanilaiseen tyyliin sopivat kasvit menestyvät myös Suomessa.

Japanilainen puutarha suomalaisittain on monipuolinen ja mielenkiintoinen opus idän puutarhakulttuurista, mutta varsinaiseen aiheeseen päästään vasta viimeisessä kappaleessa. Kirjan lopussa esitellään yhdeksän Suomesta löytyvää japanilaista puutarhaa, mutta käytännön tieto puutarhan perustamisesta pohjoiselle pallonpuoliskolle jää uupumaan.

Kaunis kirja antaa kuitenkin paljon puutarhanhoidosta ja etenkin japanilaisesta tyylistä kiinnostuneille. Kotipuutarhureiden lisäksi kirja sopii mainiosti myös omasta suihkulähteestä ja bambuaidasta haaveileville.

MTV3-VM (13.6.2006)
Kuvat: Jari Jetsonen

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot