Mainos
Mainos

Klassikko Tale-jakkara 1953

Ilmari Tapiovaara suunnitteli jo vuonna 1937 sohvapöydän, jossa oli hyvin pitkälle vastaava jalkarakenne kuin vuoden 1953 Tale-jakkarassa. Vuoden -37 pöytämalli jäi ainoastaan suunnitteluasteelle, mutta Tale -jakkaraa valmistettiin pieni sarja. Runko oli massiivikoivua, joko luonnonvärisenä, petsattuna tai mustaksi maalattuna ja vaneri-istuimessa käytettiin eri viiluja kuten teakia, pähkinäpuuta ja visakoivua.

Kuten lähes aina Tapiovaaran tuolien ja jakkaroiden ollessa kyseessä, myös Tale on pinottava. Muotokieleltään se on aikakauden kansainvälisten suuntausten hengessä lennokkaan orgaaninen. Jaloissa voi ehkä nähdä aikakauden designelle ominaisen avaruusrakettiaiheen.

Kansainvälisen modernismin hengessä Tapiovaara on luonut kuitenkin esineen, jonka Tapiovaaran tuotantoa tunteva tunnistaa selkeästi hänen suunnittelemakseen.

Kuvauksen jakkarat:
Aero Design Furniture 09-680 2790
(t.i.l.a. osa 7, 17.2.2005)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme