Mainos
Mainos

Koirat eivät näekään maailmaa mustavalkoisena – tämän värinen pallo ilahduttaa lemmikkiäsi eniten

Koirat saattavat nähdä erilaisia keltaisen ja sinisen sävyjä ja näiden yhdistelmiä.

Moni koiranomistaja uskoo lemmikkinsä näkevän vain mustaa, valkoista ja harmaan eri sävyjä. Totuus saattaa kuitenkin olla paljon värikkäämpi, kertoo rawstory.com.

Italialaistutkijat testasivat 16 koiraa selvittääkseen, millaisia värejä ne näkevät. Kokeessa oli mukana rotukoiria, kuten labradorinnoutaja ja Australianpaimenkoira, sekä sekarotuisia koiria, kertoo livescience.com.

Koirilta löytyi puna-vihersokeus. Ne kuitenkin saattavat nähdä erilaisia keltaisen ja sinisen sävyjä ja näiden yhdistelmiä.

Tutkijat testasivat värisokeutta ihmisiin käytetyllä Ishiharan testillä, jota muokattiin koiria varten: ihmistestin tavallisista kuvista tehtiin liikkuva animaatio, jossa juoksee kissa.


Jos kirkkaanpunainen kissa juoksi vihreää, täplikästä taustaa vasten, moni koira havaitsi sen heti. Jos väriero oli lievempi, koirat eivät huomanneet kissaa. Koiralle parhaita leluja tai esimerkiksi aitauksen värejä saattavatkin olla muut kuin vihreä ja punainen.

– Jos aiot opettaa koirasi noutamaan pallon, joka putosi vihreälle nurmelle, harkitse sinistä, älä punaista palloa, tutkimusta tehnyt Marcello Siniscalchi vinkkaa.

Koska tutkimus oli niin pieni, tulos pitäisi varmistaa lisäselvityksin suuremmalla koiraryhmällä.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme