Mainos
Mainos

Kööpenhaminassa neuvotellaan luomuruoan voimalla

Tanskan ulkoministeriö tarjoaa neuvottelijoille pääasiassa luomuruokaa Kööpenhaminassa meneillään olevassa YK:n ilmastokokouksessa. Ruuasta 65 prosenttia on luomua. Osa elintarvikkeista, kuten kahvi ja tee, ovat luomun lisäksi reilun kaupan raaka-aineita.

Ministeriön asettaman laatuvaatimuksen mukaan ainakin maidon, täysmehun, mehun ja sokerin tulee olla sataprosenttisesti luomua. Tämän lisäksi tarjoiluilta odotetaan hyvää makua, terveellisyyttä ja kohtuullista hintaa.

Kokouksen järjestelyihin määritellyn vihreän politiikan mukaisesti kaikkien raaka-aineiden, ruuan ja pakkausten tulee täyttää EU:n ympäristömerkin tai tiukemman pohjoismaisen joutsenmerkin vaatimukset. Ruoka on valmistettava energiapihisti ja jätteet hävitettävä ympäristömyötäisesti. Vetenä konferenssissa tarjotaan hanavettä vesikannuista tai vesiautomaateista.

Ruokaa kellon ympäri

Parhaillaan käytävään YK:n 15. ilmastonmuutoskokoukseen odotetaan osallistuvan kaikkiaan 15 000 ihmistä ympäri maailman. Ruokapalvelut pyörivät ympärivuorokautisesti konferenssipaikalla Bella-keskuksessa Kööpenhaminan laidalla.

Tarjolla on erihintaista lounaskuppilaa, kahvilaa, pikaruokaa, aulanapostelua ja fine diningia sekä yökahvila. Edulliseksi mainostetussa Ilmastokeittiössä tarjotaan lounasajasta iltaan saakka yksi sataprosenttisesti luomuateria sekä kasvisateria.

MTV3

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot