Mainos
Mainos

Kosteusvaurioituneiden rakennusten tunnistamiseen ei uutta menetelmää

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ei kosteusvaurioituneiden rakennusten tunnistamiseeen ole edelleenkään uusia menetelmiä.

Huonepölyn kokonaistoksisuutta eli myrkyllisyyttä mittaamalla ei voida varmuudella tunnistaa tai luokitella kosteusvaurioituneita rakennuksia, joissa ihmiset oireilevat. Tämä selvisi osana valtakunnallisia Kosteus- ja hometalkoita toteutetussa laajassa TOXTEST-tutkimushankkeessa, jossa kehitettiin sisäilman pölynäytteille soveltuvaa toksisuuden arviointimenetelmää.

Tutkimuksessa kerättiin pölynäytteitä taloista, joissa oli todettu vakavia kosteusvaurioita ja joissa ihmiset oireilivat sekä näiden vertailutaloista. Tutkimus osoitti, että pölystä tehdyt toksikologiset mittaukset eivät pysty selvästi erottelemaan oireilevia tapauskohteita lähes oireettomista vertailukohteista.

Tulosten perusteella nyt käytetyt pölynkeräämistavat soveltuvatkin huonosti toksikologisiin analyyseihin, joten näytteenottomenetelmiä täytyy kehittää jatkossakin.


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Kuva: Colourbox

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme