Mainos
Mainos

Kotimurtojen määrä pysynyt korkeana

Vakuutusyhtiöiden korvaamien kotitalouksiin kohdistuneiden murtojen määrä on pysynyt vuodesta toiseen korkeana. Yrityksiin kohdistuneiden murtovahinkojen määrä sen sijaan on 1990-luvun alusta vähentynyt noin puoleen.

Suomen tehdään vuosittain noin 10 000 kotimurtoa, jotka jäävät vakuutusyhtiöiden korvattavaksi. Yritykset ovat Vakuutusyhtiöiden keskusliiton mukaan suojautuneet murtoja vastaan entistä paremmin lukitus- ja hälytysjärjestelmin.

Asuntomurrolta voi yrittää välttyä, jos huolehtii, ettei asunto jää asumattoman näköiseksi. Murtovarkaat tarkkailevat asuntojen jäämistä tyhjiksi erityisesti pientaloalueella.

Naapuruston paikalla olevat asukkaat voivat ympäristöä tarkkailemalla auttaa murtojen estämisessä. Kerrostaloasukinkin kannattaa muistaa, että puhelinvastaajaan ei pidä jättää viestiä, jossa kerrotaan asukkaiden olevan poissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme