Mainos
Mainos

Koululaisilta kysyttiin sanaa "sairaalassa työskentelevälle naiselle"– tytöltä nerokas vastaus

Kahdeksanvuotiaan Yasminin vastaus koulutehtävään ihastuttaa sosiaalisessa mediassa. Vastaus todistaa, miten rajoittuneesti moni aikuinen ajattelee – ja miten nuorissa todella on tulevaisuus!

Englantilaisen Yasminin kokeessa oppilaiden tehtävä oli tutustua u-kirjaimeen erilaisin harjoituksin. Kokeessa pyydettiin esimerkiksi kirjoittamaan u-kirjain sille kuuluvalle paikalle.

Toisessa kysymyksessä lapsen piti vihjeen avulla arvata, mitä "ur"-kirjainparin sisältävää sanaa kysymyksessä haetaan. Ensimmäinen vihje on "sairaalan nainen".

Haettu sana on nurse, suomeksi sairaanhoitaja. Yasmin ei kuitenkaan ajatellut stereotypioiden mukaisesti; hän vastasi kysymykseen surgeon, kirurgi.

Kuvan koulutehtävästä julkaisi alun perin Yasminin isä, joka sittemmin muutti Twitter-tilinsä yksityiseksi. Kuva on kiertänyt useissa medioissa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.​​​​​​​

Yasmin sai vastauksesta vain huomautuksen siitä, että vastaukseksi olisi kelvannut myös sana "sairaanhoitaja". Twitter-käyttäjä Anne kirjoitti viereen kirjallisen kehun "hyvä vastaus" ja antoi vastuksesta kymmenen pistettä.

Yasminin vanhemmat ovat kirurgeja, joten ajatus naiskirurgista oli hänelle luontainen. Sille, miksi kokeessa kysytään "sairaalan naisesta" on erikoinen syy: copyright-maininta lomakkeen alareunassa paljastaa, että kysely on vuodelta 1997. Koulu ei siis ilmeisesti ole vaihtanut kysymyksiä 20 vuoteen.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme