Mainos
Mainos

Kreikkalainen lihapata

  • 400 g luutonta naudan- tai lampaan lapaa tai etuselkää
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ chili tai ripaus chilijauhetta
  • 5 salottisipulia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • pala selleriä
  • pippuria
  • 1 vihreä paprika
  • 4 dl lihalientä
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tomaattia
  • 1 dl oliiveja
  • 100 g fetajuustoa
  • 1. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi.
  • 2. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja selleri. Leikkaa sipulit puolikkaiksi, valkosipulit viipaleiksi ja selleri paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi. Paloittele tomaatti lohkoiksi.
  • 3. Kuumenna öljy padassa, lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki. Lisää lihapalat ja ruskista niitä.
  • 4. Lisää pataan sipulit ja selleri. Mausta pippurilla. Kypsennä hetki sekoitellen ja kaada päälle lihaliemi ja hunaja. Anna padan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Lisää paprikat joukkoon puolen tunnin kypsentämisen jälkeen.
  • 5. Lisää pataan lopuksi tomaatit, oliivit ja murustettu fetajuusto.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot