Mainos
Mainos

Kuluttaja: Kallein vaippa, paras vaippa! Miten kotimaiset merkit pärjäsivät?

Moni vaippa vuotaa ja jää märäksi, sen tietää jokainen vanhempi. 

Useat lasten kertakäyttövaipat vuotavat ja jäävät märiksi, vaikka valmistajat mainostavat niitä ekstrakuivina ja mukavina, paljastuu Kuluttajan testissä.

Kuluttaja testasi kahdeksan Suomessa myytävää vaippaa. Vaipoista peräti neljä vuotaa ja vain kahdessa pinta pysyy kuivana pissaamisen jälkeen.

Kalliit merkkivaipat ovat keskimäärin parempia kuin kauppojen omat halpavaipat, vaikka molempien joukossa on hutejakin. Esimerkiksi toinen testattu Pampers vuotaa sivuilta.

Kaksi Pampersia ja Libero valtasivat kuitenkin testin kärkipaikat. Testin hännille jäivät tyydyttävillä arvosanoilla kotimaiset S-ryhmän X-tra- ja Keskon Pirkka-vaipat.

Vaippojen kappalehinnat vaihtelevat 13 sentistä 31 senttiin. Jos tyytyy halvimpaan X-tra-vaippaan, voi lapsen koko vaippa-aikana säästää jopa 900 euroa.

Vaippojen imukykyä, vuotamista ja kemikaaleja testattiin laboratoriossa. Käyttömukavuutta testasi 30 lasta vanhempineen kotioloissa.


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme