Mainos
Mainos

Kun katsot sängyn alle, mitä löydät? Ihmiset, joilla on siisti koti, eivät tee näitä asioita – ota oppia

Ota oppia asioista, joita siistit ihmiset eivät tee!

Siisti ihminen petaa sängyn heti, ei vasta sitten, kun vieraat ovat jo ovella. Haluaisitko oppia samanlaiseksi? Siivoamisessa ei ole kyse suuresta ponnistuksesta, vaan pienistä, hyvistä tavoista! Kokosimme yhteen asioita, joita siistit ihmiset eivät tee. Ota näistä oppia!

Siistit ihmiset eivät….

Koskaan siivoa ”huomenna”

Siisti ihminen petaa sängyn heti, ei vasta sitten, kun vieraat ovat jo ovella. Hän panee lasin tiskialtaaseen käytön jälkeen sen sijaan, että metsästäisi sitä myöhemmin ympäri asuntoa.

Siivoa kaikkea kerralla

Siivoamisessa ei ole kyse suuresta ponnistuksesta, vaan pienistä, hyvistä tavoista. Älä suotta tuhlaa koko lauantaita siivoamiseen: kun viikon mittaan teet pieniä asioita, eli keräät ajelehtivat kengät tai pyyhkäiset pölyt ohi mennessäsi, siivottavaa ei pääse kasaantumaan.

Jätä asioita lojumaan pitkäksi aikaa

Jos tiskit on kuitenkin tiskattava, se on parempi hoitaa heti. Älä huijaa itseäsi: minkäänlaista pannua ei tarvitse "liottaa" kolmea päivää. 

Jos kaikilla on tänään erityisen kova kiire, asunnossa ajelehtivat tavarat kannattaa koota yhteen paikkaan ja panna pois järjestelmällisesti. 

Säästä papereita

Älä säästä jokaista lappusta, joka postiluukustasi tulee; korteista ja kirjeistä säästä vain ne, joilla on tunnearvoa. Mieti, miten monta kertaa tehtaalla painettu ”hyvää joulua” on aidosti tehnyt sinut iloiseksi, jos kortin ainoa käsin kirjoitettu osuus on osoitteesi?

Jos lehti on luettu, anna se eteenpäin. Jos posti on roskaa, vie se roskiin. Jos paperiroskis on postilaatikkosi lähellä, kierrä sen kautta postia hakiessasi. Älä tuo turhia mainoksia edes eteiseen asti.

Koristele jokaista kulmaa kodissaan

Esineet ovat ihastuttavia, mutta ne keräävät pölyä ja tuottavat siten lisää siivottavaa. Salli jokaiselle pinnalle 1 –3 esinettä pinnan koosta riippuen. Näin asunto näyttää kauniilta – ja vaikuttaa siivotulta!

Omista kymmentä tyynyä

Tyynyt ovat ihania, pehmeitä värikkäitä. Lisäksi ne keräävät pölyä, vaativat pesua ja putoilevat sohvalta lattialle.

Säilytä asioita lattialla

Jos olet koskaan alkanut pestä lattiaa ja tuskastunut vartin jälkeen esineiden nostelemiseen, tämä ohje on sinulle!

Kirppislaatikot, reput ja kirjat makaavat usein lattialla aivan turhaan. Entä makuuhuone? Kun katsot sängyn alle, mitä löydät? Pölyä. On siis vain loogista, että sängyn alla säilytetty asia kerä pölyn itseensä. Tavarat lattialla lisäävät kaaoksen tunnetta, ja ollaanpa nyt rehellisiä: jos säilöt laukkua kuukausia naulakon takana tai sängyn alla, miten tarpeellinen se oikeasti on?

siistivaisekainen

Tee vain yhtä asiaa kerrallaan

Pyöräytä pyykkikone samalla, kun peset lattiat; viikkaa vaatteita, kun katsot televisiota. Näin siivoaminen ei tunnu syövän kaikkea aikaasi.

Jätä ovia selälleen

Jos lika pääsee eteiseen, se pääsee ennen pitkää olohuoneeseen asti. Sulje autotallin ovi ja varmista, että siitepöly ja lehdet jäävät ulos.


***
Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme