Mainos
Mainos

Kutistuiko t-paita pesussa? Kokeile tätä vinkkiä!

Olisitko arvannut, että hoitoaineen avulla pesussa kutistunut t-paita on mahdollista vielä palauttaa oikeaan kokoonsa? Kokeile tätä Mom.me-sivuston kekseliästä niksiä.

Mom.me-sivuston kekseliään vinkin avulla saat pesussa pienentyneen t-paidan jälleen muotoonsa. Hiusten pesuun tarkoitettu hoitoaine nimittäin voi vielä pelastaa suosikkivaatteesi, sillä se pehmentää kuituja, jolloin voit venyttää vaatteen kevyesti takaisin muotoonsa.

Kutistuneen vaatteen pelastaminen

  • Täytä puhdas pesuvati viileällä vedellä. Huomaa, että vesi ei saa olla kuumaa tai kylmää, sillä se vaikuttaa kuituihin.
  • Kaada joukkoon 1/4 hoitoainetta ja sekoita vettä kevyesti kädelläsi, jotta hoitoaine ei jää möykyiksi veteen. Mikä tahansa hoitoaine käy.
  • Asettele vaate veden pinnalle ja paina se veteen tasaisesti. Pyri painamaan paita mahdollisimman tasaisena veteen, sillä taitteet voivat estää hoitoaineen pääsyn kuituihin.
  • Anna liota 15 minuuttia
  • Kaada hoitoainevesi pois ja täytä amme puhtaalla, viileällä vedellä. Puristele vaate kevyesti läpi, jotta hoitoainevesi poistuu ja liota vaatetta vielä 5 minuuttia. Toista niin monta kertaa, että paidassa ei ole enää hoitoainetta.
  • Purista kaikki vesi pois vaatteesta ja laita se puhtaan pyyhkeen päälle. Aseta toinen käsi kaula-aukkoon ja toinen alahelmaan ja venytä kevyesti. Käy koko paita läpi venytellen sitä kevyesti pyyhkeen päällä aina vähän kerrallaan. Työskentele vasemmalta oikealle.
  • Ota t-paita käsiisi ja venytä sitä eri suuntiin kevyesti. Huomioi, että käsiesi on oltava suurin piirtein samalla korkeudella. Mikäli myös hihat ovat liian lyhyet, venyttele myös niitä kevyesti hihojen mukaisesti.
  • Kun olet valmis, jätä t-paita kuivumaan pyyhkeiden päälle.

Lähde: Mom.me

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme