Mainos
Mainos

Kyllästysaineiden käyttöä tiukennetaan

- syynä aineiden ympäristö- ja terveyshaitat

Leikkikenttärakenteissa kielletään arseenilla ja kromilla kyllästetty puu.

Suosituimpien puunkyllästysaineiden käyttöä tiukennetaan ensi heinäkuusta lähtien terveys- ja ympäristöhaittojen vuoksi. Suomen ympäristökeskus perustelee päätöstä sillä, että viime vuosien valistuksesta huolimatta kuluttajat käyttävät edelleen tarpeettoman kovilla aineilla kyllästettyä puuta.

Yleisimmin käytetyt puunkyllästysaineet, arseeni ja kromi, ovat myös haitallisimpia ihmisille ja ympäristölle.

Käytön aikana näitä metalleita liukenee maaperään ja veteen, jossa ne kertyvät ympäristöön ja eliöihin. Arseeni ja kromi ovat useille eliöille erittäin myrkyllisiä, ihmisille nämä metallit voivat aiheuttaa syöpää.

Suomen ympäristökeskuksen päätöksen mukaan arseenilla ja kromilla kyllästettyä puuta ei saa käyttää heinäkuusta lähtien esimerkiksi leikkikenttärakenteissa eikä elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvissa rakenteissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot