Mainos
Mainos

Kylpyhuoneeseen lautalattia ja hirsiseinä?

Olemme kiinnostuneina seuranneet Joka Kodin Asuntomarkkinat -ohjelmassa esitetyn suojelukohteen remontin edistymistä. Jotain vastaavaa kunnostusta olemme ajatelleet myös omassa kohteessamme. Meillä on kesäasuntona 20-luvulla rakennettu kaksikerroksinen hirsitalo. Hirret on ulkopuolelta verhottu laudalla. Käsinveistettyjä upeita hirsiä ei ole huonepuolelta peitetty pinkopahvilla tms.

Olemme suunnitelleet, että tekisimme kylpyhuoneen vanhan ajan isosta ruokakomerosta (kahverista), jossa on myös ikkuna. Lattia lautaa ja "raaka hirsiseinä". Onko haaveemme kylpyhuoneesta toteutettavissa? Eli tuleeko ylitsepääsemättömiä ongelmia kosteuseristyksestä ja riittävän tuuletuksen järjestämisestä?

En usko mitään ylitsepääsemättömiä esteitä tulevan, jos remonttiin on vain budjetoitu riittävästi pelimerkkejä. Valitse laatoituksen alustaksi ensisijaisesti elämätön materiaali ja tee vesieristys jonkun sellaisen valmistajan tuotteella, jolla on VTT:n sertifikaatti. Valitse mieluiten eristeeksi vahvikekankaallinen eriste, koska ne yleensä ovat elastisempia.

Mitä ilmanvaihtoon tulee, tänä päivänä on olemassa laitteet, joilla ilma saadaan vaihdettua vaikka vatsasta. Toisin sanoen, rahan lisäksi kaikki on vain hyvistä suunnitelmista ja niiden tarkasta noudattamisesta kiinni.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme