Mainos
Mainos

Lääkäri: Angiinaepidemia vaivaa kouluja ja päiväkoteja

Infektiotautien erikoislääkärin Hannele Kotilaisen mukaan syksyn flunssa-aalto ja sairastelu on jo pikkuhiljaa alkanut. Pienimpiä potilaita on piinannut myös angiina.

Infektiotautien erikoislääkäri Hannele Kotilainen Helsingin kaupungin epidemiologisesta toiminnasta kertoo syksyn sairastelukierteiden osalta tilanteen olevan vielä melko rauhallinen.

– Syksyn flunssakausi on jollain lailla käynnissä, mutta tilastoissa se ei näy vielä selvästi. Kuitenkin selvemmin, kuin kaksi viikkoa sitten.

Kotilaisen mukaan myös angiina on koetellut etenkin päiväkoteja.

– Kyllä tämä on ollut juuri sitä aikaa, jolloin streptokokki A on aiheuttanut nieluinfektioita. Se on aiheuttanut epidemoioita päiväkodeissa ja myös ajoittain kouluissa. Sehän on bakteeritauti, johon auttaa antibioottikuuri, Kotilainen selventää.

Kotilainen kertoo, että yhtään influenssatapausta ei ole tähän mennessä todettu. Influenssaa odotellaankin alkavaksi vasta vuodenvaihteessa, suunnilleen tammi-helmikuun aikana.

Lue myös:

Annimari Pasanen / MTV3

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme