Mainos
Mainos

Laminaatin asentaminen

Hankimme makuuhuoneen lattiamateriaaliksi lukkoliitoslaminaattia, jonka asentamisen piti olla äärettömän helppoa. Asennuksen aloitettuamme totesimme kuitenkin, että alusta oli äärettömän epätasainen (aikaisempana pinnoitteena muovimatto): kuoppia ja kaltevuutta. Asennusyrityksissä paloi pinna ja osa laminaattien ponteistakin vaurioitui: ovat yllättävän hauraita! Ei-ammattilaisesta työ tuntuu tällä hetkellä toivottomalta. Millä tasoitan lattian ja saanko sitä edes omin voimin niin tasaiseksi, että asennus onnistuu? Mitä muita vinkkejä asennukseen?

Teidän ongelmanne on sama, kuin entisellä television ostajalla: savun hälvettyä luimme käyttöohjeet. Laminaatin asennusohjeissa sanotaan, että lattian on oltava kuiva, suora ja periksiantamaton. Paras lopputulos saavutetaan, jos muovimatto poistetaan ja tasoitetaan betonin päälle, mutta jotkut ammattimiehet ovat kyllä tasoittaneet muovimaton päällekin. Sekaan vain vähän mattoliimaa. Ongelmana on kuitenkin se, että kun muovimatto joutuu kahden erittäin emäksisen aineen väliin, betonin ja sementtipohjaisen tasoitteen, saattaa se ajan mittaa haurastua ja lattia antaa periksi hieman siltä osin, seurauksena laminaatin pontin murtuminen. Riski on kyllä äärimmäisen pieni, mutta kannattaa ottaa huomioon.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot