Mainos
Mainos

Lammasta, tillipestoa ja kuskusta

Ahvenanmaan herkkuja! Sara valmisti lampaan lisukkeeksi itse tehtyä tillipestoa ja maukasta kuskusia.

Ahvenanmaalaista lammasta

4–5 annosta

  • 2 lampaan karreeta
  • suolaa
  • öljyä

Mausta lampaan karreet suolalla ja valuta päälle hieman öljyä, jotta liha ei tartu grilliin. Grillaa lihanpaloja noin 10 minuuttia joka puolelta, jotta liha saa kauniin värin ja ylimääräinen rasva rapeuttaa lihan pinnan.

Karreet ovat valmiit, kun lihalämpömittari näyttää 57 astetta.

Kääri liha folioon ja anna levätä 7–10 minuuttia. Voit myös grillata karreet folion päällä, jolloin liha ei ruskistu liikaa tai pala.

Tillipesto

  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • ½ nippua ruohosipulia
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl sitruunan kuorta
  • suolaa
  • sokeria
  • 1 dl oliiviöljyä

Hienonna kaikki ainekset yleiskoneessa, kunnes massa on sileää ja tasaista.

Avaa folio ja levitä tillipesto lampaan päälle. Paloittele karreet kyljyksiksi ja tarjoa kuskusin kanssa.

Kuskus

  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kuskusta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl limetin kuorta
  • 2 limetin mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ nippua hienonnettua minttua
  • suolaa ja sokeria
  • 15 kuorittua miniporkkanaa
  • 8 punaista kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 6 keltaista kirsikkatomaattia puolitettuina
  • ½ kurkkua (pieninä kuutioina)
  • Koristeluun:
  • syötäviä sinisiä kukkia

Kaada kanaliemi kattilaan. Lisää oliiviöljy ja kuumenna nopeasti kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää kuskus. Peitä kattila kannella ja anna kuskusin levätä noin 8 minuuttia.

Marinadi: Sekoita kulhossa valkosipuli, inkivääri, limetin kuori, oliiviöljy, hienonnettu minttu, suola ja sokeri. Lisää marinadiin tämän jälkeen miniporkkanat, kirsikkatomaatit ja kurkku. Lisää marinoituihin kasviksiin lopuksi valmis kuskus ja sekoita.

Koristele kuskus syötävillä sinisillä kukilla. Tarjoa lampaankyljysten kanssa.

Reseptit: Sara la Fountain

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme