Mainos
Mainos

Lapsille hyötyä kalan syönnistä

Lasten pitäisi syödä riittävästi kalaa, jotta he saisivat tarpeellisen määrän pitkäketjuisia omega-3 -rasvahappoja. Seerumin niukat pitkäketjuisten omega-3 rasvahappojen osuudet lapsilla kertovat, että niiden saantia ruuasta voisi lisätä, todetaan Suomen Lääkärilehden artikkelissa.

Pitkäketjuiset omega-3 sarjan rasvahapot ovat välttämättömiä elimistön normaalille kehitykselle ja toiminnalle. Edullisia vaikutuksia on havaittu myös muun muassa sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä sekä allergian ja reuman hoidossa.

Elimistö ei pysty muodostamaan omega-3 sarjan rasvahappoja, vaan niitä on saatava ruuasta. Omega-3 sarjan lyhyempiketjuinen alfalinoleenihappo pidentyy normaalisti elimistössä eikosapentaeeni- ja dokosaheksaeenihapoiksi. Alfalinoleenihappoa saadaan muun muassa rypsiöljystä, pidempiketjuisia vain kalasta ja kalaöljystä.

Tampereen yliopistossa tehdyn tutkimuksen havaintojen perusteella arveltiin, että lasten elimistön kyky muuntaa lyhyempiketjuisia omega-3 sarjan rasvahappoja pidemmiksi muodoikseen voi olla puutteellinen. Liiallinen omega-6 sarjan rasvahappojen saanti voi sekin osaltaan estää muodostumista.

Suositusten mukaan kalaa on hyvä syödä 2 -3 kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Tämä määrä on riittävä myös lapsille.

(MTV3/Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot