Mainos
Mainos

Lasimuotoilija Anu Penttinen

Nuutajärven lasikylässä asuva ja työskentelevä lasimuotoilija Anu Penttinen on oman tiensä kulkija sekä muotomaailmassaan että tekniikassa. Hänet tekee erityiseksi se, että hän tekee työnsä alusta loppuun saakka itse käyttäen eri tekniikoita lasinpuhalluksesta, tasolasin yhteen sulattamiseen ja kuumamuovaukseen. Myös hionnalla on hänen töissään erityinen merkitys.

Anun töitä on ollut esillä yhteisnäyttelyissä muun muassa USA:ssa, Italiassa, Ranskassa ja Australiassa. Penttinen on opiskellut Australiassa Canberran School of Artissa ja saa maasta edelleen inspiraatioita töihinsä.

Penttisen tavoitteena on tehdä tuotemerkistään Nounou Designista laajalti tunnettu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Ja miksipä ei, ovathan Penttisen markkinat jo nyt pääasiassa muualla kuin Suomessa. Tavoitteena olisi jossain vaiheessa saada yksi Nounouta edustava galleria tärkeimpiin maihin. Toisena tavoitteena on myös vähitellen nostaa omaan mallistoon sekä valaisimet että Habitaressa esitelty lasipöytä.

(T.i.l.a. 31.10.2007)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme