Mainos
Mainos

Lastentautien erikoislääkäri: Päiväkoti merkittävä riskitekijä korvatulehduksissa

Huomenta Suomen Terve aamu -osuudessa käsiteltiin päiväkodin vaikutusta lapsen korvatulehduksiin.

Lastentautien erikoislääkäri Erik Qvist kertoo, että vaikka korvatulehdus voi iskeä minkä ikäiseen tahansa, on tauti yleisempi lapsilla. Syytä tähän ei kuitenkaan tiedetä.

–Tyyppi-ikähän on siinä puolesta vuodesta 2-3 ikävuoteen. Sen jälkeen valtaosalla riski vähenee huomattavasti. Kouluikäisillä on huomattavasti harvemmin enää korvatulehduksia.

Korvatulehdukseen liittyy usein sitä edeltävä viruksen aiheuttama hengitystieinfektio. Qvistin mukaan korvatulehdus sinänsä ei tartu, vaan siihen liittyvät virustaudit tarttuvat lapsesta toiseen.

– Hyvin monesti nämä lapset kantavat näitä (korvatulehdusbakteereja) omassa nenänielussaan, mutta (ne) vaativat virusinfektion, jotta ne aktivoituisivat ja muodostaisivat tämän korvatulehduksen.

Päiväkoti iän ohella merkittävä riskitekijä

Myös lapsen päivähoitomuodolla on merkitystä korvatulehdukseen sairastumiselle, kertoo Qvist. Mitä useampia lapsia perheen pieni kohtaa, sitä suurempi riski sairastumiseen on.

– Riskitekijänä toki päiväkoti on suuri. Ja se, että lapsi altistuu infektioille ja uusille infektioille ja sitä kautta myös korvatulehduksiin on iso (riski). Se on merkittävä paitsi se ikä, myös päivähoitomuoto.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot