Mainos
Mainos

Leukaketjun kireys ja kannusten käyttö

Minulla on pari kysymystä. 1. Kuinka kireälle kuolainketju pitää laittaa? Vakkariponillani on sellainen, joten tieto olisi tosi nasta saada. 2. Voisinko hommata kannukset? Olen ratsastanut 7 vuotta ja käyn ratsastustunneilla 2 kertaa viikossa. Millaiset ensimmäisten annusten tulisi olla? Kiitos jo etukäteen!


Yleisohjeena voisi suositella vipuvarsien liikkumista taaksepäin noin 45 astetta ennen kuin leukaketju alkaa vaikuttaa leuan alla. Liian kireälle ketjua ei missään nimessä tule laittaa. Pyydä ratsastuksenopettajaasi tarkistamaan ketjun kireys ennen tunnin alkua.

Kannukset tulee ottaa käyttöön vasta, kun todella hallitsee oman vartalonsa ja jalka pysyy rauhallisena ratsastettaessa. Voit kysyä mielipidettä kannusten käyttöön opettajaltasi/valmentajaltasi, hän osaa varmasti sanoa, oletko valmis käyttämään kannuksia. Ensimmäisten kannusten tulisi olla mahdollisimman lyhyet ja pehmeät, esimerkiksi pyöristetyllä kärjellä. Kysy juniorikannuksia tai vastaavia, ne ovat usein parhaat ensimmäisiksi. Kaikilla hevosilla ei tosin tarvita kannuksia, mutta esimerkiksi koulukisoissa ne ovat tietyillä tasoilla pakolliset. Jos kisaat, kannusten käyttöä on hyvä harjoitella jo etukäteen.
Kaisa-Maria Pitkäpaasi, Suomen Hippos ry

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme