Mainos
Mainos

Lohi-raparperinyytit 13.6.2000

toim. Ari Malmberg
n. 600 g lohta
4 keskikokoista raparperin vartta
1/2 dl sokeria
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
4 keskikokoista porkkanaa
1 purjo

Pese raparperin varret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita raparperipalat, sokeri, balsamiviinietikka, suola ja mustapippuri paistinpannulla. Kiehuta seosta ja anna ylimääräisen nesteen haihtua, kunnes seos on hieman kiinteää.

Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa se neljään osaan. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Ota alumiinifoliosta neljä arkkia.

Laita folioarkin keskelle purjoa ja porkkana ja ripaus suolaa. Laita purjo-porkkanaseoksen päälle lohifilee ja sen päälle raparperiseosta. Kääri folio nyytiksi ja paista grillissä 10-20 minuuttia (tai uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia) kunnes kala ja kasvikset ovat kypsiä. Tarjoa lohi-raparperinyyttien kanssa keitettyjä perunoita ja lusikallinen ranskankermaa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot