Mainos
Mainos

Lola Odusogan kassi:

- naudan maksaa - pakastesei - kukkakaali - munakoiso - keltainen carambola - vihreitä viinirypäleitä - Bulgarian jugurtti

Vihreän keittiön reseptit:

Gratinoitua munakoisoa & tomaattia

1 munakoiso 4 tomaattia juustoraastetta oliiviöljyä mustapippuria suolaa

Viipaloi tomaatit ja munakoiso. Aseta viipaleet vuorotellen vinottain öljyllä voideltuun uunivuokaan.Ripottele pintaan suolaa, pippuria ja juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Grillattua seitä (neljälle)

150 g seitä henkeä kohden 4 tomaattia tomaatiketsuppia tuoretta basilikaa mustapippuria suolaa

Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Leikkaa annospala kahteen osaan ja sivele päälle tomaattiketsuppia. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja nostele puolitettujen kala-palojen päälle. Lisää basilikan lehtiä tomaattien päälle ja nosta kalan toinen puoli kanneksi päälle. Voit halutessasi sitoa narulla kalan. Nostele kalat voideltuun uunivuokaan. Grillaa 250 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia, lämpöä lopussa säädellen, ettei pinta pala.

Kukkakaalisose

1 dl persiljaa 100 g voita kukkakaalia

Silppua persilja ja kuutioi voi. Nosta nämä monitoimikoneeseen ja anna pyöriä terän kanssa tasaisen vihreäksi. Poista kukkakaalista kannat ja paloittele pieneksi. Keitä kaalit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Nostele kaalit monitoimikoneeseen voin sekaan ja anna pyöriä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Chilinen maksahöystö

150 g naudan maksaa henkeä kohden 1 sipuli tuoretta chiliä murskattuna munakoisoa silputtua ruohosipulia

Poista maksasta kalvo ja leikkaa suikaleiksi. Silppua sipuli ja kuullota kevyesti pais-tinpannulla oliiviöljyssä. Lisää maksat ja anna ruskistua joka puolelta, lisää suikaloitu (pieni) pala munakoisoa. Mausta chilillä, ruohosipulilla, mustapippurilla ja suolalla. Tarjoile paahtoleivän päällä.

Grillattu maksa

150 g naudan maksaa henkeä kohden oliiviöljyä mustapippuria suolaa

Poista maksasta kalvot ja leikkaa melko paksuja viipaleita. Mausta pippurilla ja sivele pintaan öljyä. Pariloi maksa molemmin puolin pannulla. Muista jättää maksa mediumiksi sisältä, kypsä maksa on sitkeää.

Viinirypäle & carambola -höystö

viinirypäleitä carambola voita kuullottamiseen valkoviiniä (hedelmälikööriä) kermaa vaniljatanko

Viipaloi viinirypäleet ja carambola ja poista siemenet. Kuullota hedelmät kattilassa kevyesti voin kanssa ja lisää vähän valkoviiniä ja halutessasi hedelmälikööriä. Tarjoile vaniljalla maustetun kermavaahdolla kevennetyn jugurtin kanssa.

Hyytelöity sokeri

1 dl sokeria 0.5 dl vettä

Hedelmät voit kylmänä hyytelöidä sokerilla: 1 dl hyytelösokeria ja 0,5 dl vettä sekoi-tetaan kuumana keskenään ja annetaan jäähtyä. Sokeri voidaan maustaa haluamasi makuiseksi kuumana.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme