Mainos
Mainos

Luetko pakkausmerkintöjä?

Suomen Kuluttajaliiton vetämä ruuan turvallisuuskampanja korostaa tänä vuonna pakkausmerkintöjen ja elintarvikehygienian merkitystä jokaiselle kuluttajalle. Suomen kampanjassa korostetaan elintarvikkeiden pakkausmerkintöjä, koska ne ovat keskeinen osa tuotteen turvallisuutta. Projektipäällikkö Jarmo Saarikivi Suomen Kuluttajaliitosta kertoi viimeaikaisten tutkimusten osoittavan, että suomalaiset lukevat pakkausmerkintöjä huonosti. Pakkauksista katsotaan lähinnä vain hinta ja päiväys. Saarikiven mukaan pakkausmerkinnöillä olisi paljonkin kerrottavaa esimerkiksi tuotteen laadusta. Viesti kuitenkin avautuu kuluttajille usein huonosti, sillä ainakin osa pakkausmerkinnöistä on epäselviä tai vaikeasti ymmärrettävissä, Saarikivi huomautti. Merkintätekstit eivät useinkaan houkuttele lukemaan, koska teksti on pientä ja vaikeaselkoista tai suomenkielisiä tekstejä on vaikea löytää. Kuluttajat tarvitsisivat parempaa pakkausmerkintöjen lukutaitoa, mutta ongelmana on, ettei tällaista taitoa opeteta missään.

(MTV3-Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot