Mainos
Mainos

Luomumansikka-marenkiherkku

  • 250 g luomumansikkaa
  • marenki:
  • 3 luomuvalkuaista
  • 2 1/2 dl luomusokeria
  • luomuvaniljakastike:
  • 2 dl luomumaitoa
  • 2 dl luomukermaa
  • 2-3 rkl luomusokeria
  • 2 luomukeltuaista
  • 1 luomuvaniljatanko
  • (1 tl luomusitruunankuorta)

Vaahdota valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi, paksuksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun käännät kulhon ylösalaisin ja se ei valu kulhosta.

Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota haluamallasi terällä pieniä kekoja leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 100 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Jäähdytä.

Valmista tällä välin kiisseli mittaamalla muut kastikeaineet paitsi sitruunankuori kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus sekaan. Kuumenna hiljakseen sekoitellen, kunnes kastike on saennut paksuhkoksi.

Mausta lopuksi halutessasi hienoksi raastetulla sitruunankuorella. Jäähdytä.

Sekoita marengit ja vaniljakastike sekä melkein sulaneet mansikat annoskulhoihin juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme