Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto arvostelee jätevesiesitystä

Suomen luonnonsuojeluliitto moittii ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk.) talousjätevesiä koskevaa lakimuutosesitystä.

Ministeri Lehtomäki on kaavaillut julkisuudessa lainsäädännön lieventämistä. Uuden esityksen mukaan haja-asutusalueiden jätevesien käsittelyvaatimukset eivät koskisi yli 68-vuotiaita. Esitys tulee eduskunnan käsittelyyn syksyllä.

– Ministerin puheet ovat tältä osin poliittisten irtopisteiden keräämistä, jolla ei ole ympäristöperustetta. Yhtä hyvin siniset silmät voisivat olla vapautuksen peruste, SLL:n luonnonsuojelupäällikkö Ilpo Kuronen sanoo.

SLL:n mukaan haja-asutusalueiden jätevesien fosfori kuormittaa Suomen vesistöjä toiseksi eniten maatalouden jälkeen, eikä huonolaatuista vettä saa kuormittaa lisää. Liitosta todetaan, että jätevesien asiallinen hoitaminen kuuluu kiinteistölle ja että sen kustannukset ovat hyväksyttäviä kiinteistön kuluja.

Katso kaikki myytävät loma-asunnot kunnittain

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme