Mainos
Mainos

Luotatko luomuun?

Yhä suurempi osa kuluttajista on kiinnostunut ostamaan luomutuotteita. Luomu on myös luultua terveellisempää.

Ruokatieto.fi kertoo tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan kuluttajien kiinnostus luomuruokaa kohtaan on säilynyt epävakaasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta.

Peräti 44 prosenttia kuluttajista ilmoitti lisäävänsä luomutuotteiden käyttöä. Aktiivisesti luomua suosivista 76 prosenttia kertoi aikovansa lisätä luomun osuutta kulutuksessaan.

Ruokatiedon Luomutiedotuksen tilaama tutkimus osoittaa, että vaikka luomutuotteisiin suhtaudutaan myönteisesti, useimmat ostavat tuotteita vasta kokeilujen kautta.

Kaikkiaan suomalaisista kolmannes käyttää luomua vähintääni 2-3 kertaa kuukaudessa.

Luomun terveellisyys puhuttaa

Keskustelu luomuruoan terveellisyydestä verrattuna tavanomaiseen jakaa asiantuntijoiden mielipiteet. Tuore Ranskan elintarvikeviraston katsaus kuitenkin osoittaa, että luomutuotteissa on vähemmän haitallisia nitraatteja kuin muissa tuotteissa ja torjunta-ainejäämiä niistä ei löytynyt lainkaan.

Toisen, Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan luomutuotteilla ja muilla tuotteilla ei sen sijaan ollut havaittavia eroja ravintokoostumuksessa. Tutkimus on herättänyt runsaasti erimielisyyttä, mutta lopulliseen tulokseen luomuruoan ja muilla keinoin tuotetun ruoan terveellisyyseroista ei olla päästy.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että sekä tavanomaisten että luomuraaka-aineiden ravintoaine- ja haitta-ainepitoisuuteen vaikuttavat tuotantotavan lisäksi kasvuolot, korjuu, varastointi ja käsittely.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme