Mainos
Mainos

Luovutusvoiton verovapaus helpottanut kuntien tonttikauppoja

Luovutusvoiton verovapaudesta saadut ensimmäiset kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Se on auttanut ratkaisemaan vaikeita maanmyyntineuvotteluja ja ollut osaltaan auttamassa monen kasvukunnan maanhankintaa, totesi Kuntaliiton toimitusjohtaja Risto Parjanne Asuntomarkkinat 2000 -huippuseminaarissa.

Liitto esitti viime keväänä maan luovutusvoiton verotuksesta luopumista määräajaksi, kun myydään maata kunnalle. Liitto esitti myös, että kiinteistöveroa voitaisiin käyttää kaavojen toteuttamisen edistämiseksi. Korotettu vero katsottiin myös kohtuulliseksi korvaukseksi kunnallisteknisistä investoinneista, joihin tyhjän tontin omistaja ei osallistu.

Eduskunta hyväksyi syksyllä lain kiinteistöverolain muuttamisesta, joka mahdollistaa korotetun kiinteistöveron perimisen rakennuskelpoiselta, rakentamattomalta tontilta. Samalla päätettiin luovutusvoiton verovapaudesta kesäkuun 2000 loppuun saakka.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot