Mainos
Mainos

Luuposliiniset Adelaide-astiat

Ohuen ohutta luuposliinia, jonka valmistamisessa on käytetty perinteistä kiinalaista taitoa. Taito ja metodit periytyvät tuhansien vuosien takaa, mutta muoto on uusi ja moderni.

Kaikki se, mikä tekee posliinista vastustamattoman eli läpikuultavuus ja kovan materiaalin hauraus, ovat osa näidenkin astioiden kauneutta. Toinen osa tulee häkellyttävästä muodosta ja vitivalkoisesta väristä.

Joku voisi sanoa näitä muodottomiksi, tai ehkä jopa epäonnistuneiksi kappaleiksi, mutta nämä ohuet, rypistyneiltä papereilta näyttävät astiat ovat yksinkertaisesti ihania. Kaikki ulkonäön osat, niiden summa tekee näistä astioista runollisen kauniita.

Adelaide-sarjan on suunnitellut kiinalainen naistaiteilija Xie Dong. Hän syntyi Pekingissä vuonna 1967 ja opiskeli syntymäkaupungissaan taide- ja muotoiluinstituutissa, josta hän valmistui vuonna 1988.

Hän työskentelee Pekingissä taitelijoiden suosimalla alueella vanhassa tehdasrakennuksessa. Studio on valkoisenaan munakuoren ohutta posliinia, joista jokaisen kappaleen taiteilija on itse signeerannut.

Teksti: Hanna Sumari

Kuvauksen astiat Casuarina, Fredrikinkatu 30, Helsinki, 09- 6855 8580

www.casuarina.net

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme