Mainos
Mainos

Maija Louekari – tekstiilisuunnittelija ja kuvittaja

Maija Louekari on 25-vuotias tekstiilisuunnittelija. Maijan ensimmäinen kangas Marimekolle tuli tuotantoon jo vuonna 2003, kun hän voitti Hetkiä/Moments -kankaallaan Taideteollisen korkeakoulun ja Marimekon yhdessä järjestämän "Nuoren elämän raamit" -suunnittelukilpailun. Mallistoja on sen jälkeen tullut jo useampia, joista uusimpia on kuvassa näkyvä Kulkue-kuosi.

Maija Louekarin töille ovat ominaisia ilmeikkäät viivapiirrokset ja suuret väripinnat. Maijan suunnittelema HO-HOI! -kangas valittiin vuoden 2005 parhaaksi kangaskuosiksi Elle Deco International Design award -kilpailussa ja Kassiopeia-, Pääsky- ja Kuiskaaja-kuoseista koostuva Ilmassa-sisustustekstiilisarja on saanut kunnianmaininnan Design Forum Finlandin järjestämässä Fennia Prize 2007 -kilpailussa.

Maija on opiskellut Taideteollisessa Korkeakoulussa Helsingissä ja kangassuunnittelun lisäksi hän tekee kuvituksia ja graafista suunnittelua.

(T.i.l.a. 29.8.2007)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme