Mainos
Mainos

Maito sopii laihduttajalle

Syksyn laihdutusbuumin aikana moni karsii ruokavaliostaan tärkeitä elintarvikkeita turhaan. Esimerkiksi maito, erityisesti rasvaton maito, sisältää vain vähän energiaa ja sopii siksi myös laihduttajan ruokavalioon.

Maito ja maitovalmisteet ovat hyviä kalsiumin, D-vitamiinin ja monen muun ravintoaineen lähteitä. Vähäisen energiamäärän vuoksi laihduttaja voi hyvällä omallatunnolla valita maidon ruokajuomaksi ja käyttää sitä ruoanvalmistuksessa.

Muista maito -kampanja muistuttaa yli 35-vuotiaita naisia maidon merkityksestä ravitsemuksessa. Kampanjan tavoitteena on vahvistaa ja monipuolistaa maidon myönteistä mielikuvaa sekä lisätä naisten maidon kulutusta.

Vähärasvaisilla maitotuotteilla eroon kesäkiloista

Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee aikuisille naisille noin puoli litraa nestemäisiä maitovalmisteita päivässä sekä 2–3 viipaletta vähärasvaista ja -suolaista juustoa.

Rasvattoman maidon lisäksi laihduttajalle ja painonhallitsijalle parhaita maitovalmisteita ovat rasvaton piimä, rasvaton, maustamaton jogurtti, maustamaton ykkösviili, maustamaton maitorahka esimerkiksi maidolla ohennettuna ja marjoilla maustettuna, raejuusto sekä vähärasvaiset juustot.

Teksti: MTV3

Lähde ja kuvat: Maito ja Terveys ry

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme