Markku Veijalaisen kassi:
- suolakurkkuja - lenkkimakkaraa - 2 porkkanaa - 2 omenaa - kuivattuja aprikooseja - nauris
Hans Välimäen ja Markku Veijalaisen menu:
Porkkanakeittoa ja gratin mélange
2 rkl voita 1 raastettu porkkana 1 keltasipuli 1 dl vettä 1 valkosipulin kynsi 1 dl kermaa suolaa pippuria
Freesaa porkkanaraaste ja sipulit. Lisää nesteet ja keittele 10-12 min. Soseuta tehosekoittimella ja siivilöi. Tarkista maku ja tarjoile.
Gratin mélange:
2 dl vatkattua kermaa 1 keltuainen suolaa pippuria 2 rkl raastettua juustoa
Sekoita kaikki ainekset ja nostele keiton päälle. Gratinoi.
Makkarastroganoff ja pottumuussia
200 g kuutioitua makkaraa 1 hienonnettu keltasipuli 1-2 suolakurkkua 1 valkosipulin kynsi suolaa pippuria 2 rkl sokeria 2 rkl tomaattipyrettä 1-2 rkl vehnäjauhoja 2 dl vettä 1 laakerinlehti
Freesaa makkarat ja sipulit. Lisää tomaattipyre ja muut ainekset. Lisää lopuksi vesi, kiehauta, tarkista maku ja tarjoile.
muussi:
2-3 rosamundaa 1 dl kermaa 100 g voita suolaa pippuria
Uunilenkkiä ja aprikoosipyttipannua
200 g lenkkiä 100 g Emmental-juustoa
Viiluta lenkki ja asettele juustoviipaleet viiltoihin. Grillaa.
Aprikoosipyttipannu
100 g aprikoosia kuutioituna 1 keltasipuli kuutioituna 1-2 rkl tummaa sokeria chiliä pähkinöitä yrttejä voita
Freesaa aprikoosit ja sipulit, sekä muut ainekset. Mausta ja tarjoile.
Grilled steak ja pyttipannu
marinadi:
1 rkl tomaattipyrettä 1 sitruunanmehu 2 valkosipulin kynttä rosmariinia 1 keltasipuli etikkaa suolaa sokeria pippuria vettä
Sekoita ainekset ja hiero marinadi lihan pintaan. Anna maustua 2-3 min -12h ja leikkaa liha pihveiksi ja grillaa 2-3 min/ puoli. Tarjoile porkkanakastikkeen ja aprikoosipyttiksen kanssa.
Omenatorttua ja vatkattua kermaa
2 omenaa 2-3 rkl tummaa sokeria 2 rkl voita 2 kananmunaa 1 dl sokeria 2 rkl sulatettua voita 3-4 rkl vehnäjauhoja
Freesaa omenat pannulla (tumman) sokerin kera. Vaahdota munat sekä vaalea sokeri ja lisää joukkoon loput aineet. Paista uunissa 200 c:ssa 8-10min.
Kommentoi