Mainos
Mainos

Mehevät jauhelihapihvit ja kavispyttipannu 11.6.2001

Toim. Marita Suontausta

Mehevät jauhelihapihvit

400 g naudanjauhelihaa
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
ripaus paprikajauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 kananmunaa

Täyte:
50 g (n.8 anjovisfileetä)
0,5 munaa
reilu 0,5 dl persilja tai ruohosipulisilppua
1 tl sinappia

Sekoita jauhelihaan mausteet, puolikas raa'asta kananmunasta ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja taputtele ohuiksi pihveiksi kostutetulle leikkuulaudalle. Hienonna haarukalla anjovis ja sekoita täyteen aineet keskenään. Jaa seos neljälle pihville. Nosta toiset neljä pihviä kansiksi ja sulje huolellisesti. Paista miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi. Ripottele pinnalle persiljaa tai ruohosipulia. Tarjoa kasvispyttipannun kanssa. Jos kypsennät ruoan muurikalla, paista ensin noin 10 min. kasvispyttipannua yksinään. Valmista sillä aikaa jauhelihapihvit ja nosta ne muurikan reunoille kypsymään kesäkurpitsan lisäyksen aikaan.

Kavispyttipannu

4 perunaa
1-2 porkkanaa
1-2 sipulia (valkosipulin kynsi)
pieni kesäkurpitsa
2 tomaattia
pippuria
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
2 tl chilikastiketta
ruohosipulisilppua tai persiljaa
paistamiseen öljyä

Kuori ja silppua sipulit, kuutioi perunat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi, kesäkurpitsa isommiksi kuutioiksi ja lohko tomaatit. Kuumenna öljyä isolla pannulla ja ruskista sipulisilppua siinä hetki. Lisää porkkana ja perunakuutiot. Paista välillä käännellen noin 10 min. Kaada sekaan kesäkurpitsa. Sekoita. Jatka paistamista miedolla lämmöllä n. 10 min. Sekoita vesi, soija- ja chilikastike ja kaada pannuun. Lisää tomaattilohkot. Kuumenna seos, ripottele pinnalle ruohosipulia ja tarjoile.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme