Mainos
Mainos

Mikä on tapas?

Tapas on espanjalainen herkku ja se tulee sanasta tapa, joka tarkoittaa peittämistä. Ennen leipä tai kinkkuviipale asetettiin lasin päälle peitteeksi ja suojaksi kärpäsiltä. Noista ajoista tapakset ovat jalostuneet niin, että tapaksia mennään varta vasten nauttimaan ravintolaan. Tapaksia nautitaan Espanjassa lounaaksi ja usein myös töiden jälkeen poiketaan tapasbaariin. Tapakset sopivat hyvin alkupalaksi, mutta niistä voi tehdä myös kokonaisen aterian.

Tapakset ovat suosittuja muuallakin kuin Espanjassa. Muista välimeren maista löytyy saman tyyppisiä ruokia kuten mezet ja antipastot. Tapakset ovat löytäneet tiensä myös meille Suomeen, suurimmista kaupungeista löytyy jo tapasbaareja.

Pois turha pönötys!

Tapakset ovat myös erinomaista tarjottavaa silloin kun kutsuu ystäviä kylään lasilliselle tai muuten ei halua illallistaa pitkän kaavan mukaan. Ystävien kutsuminen kylään koetaan usein hankalaksi juuri siksi, että pelätään että kastike palaa pohjaan tai liha kypsyy liikaa. Tapakset on helppo valmistaa etukäteen, voit itse keskittyä nauttimaan vieraittesi seurasta.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme