Mainos
Mainos

Milloin alle kouluikäinen lapsi kannattaa laittaa nukkumaan? Tuore tutkimus paljastaa

Tuoreen tutkimuksen tulokset ohjeistavat vanhempia laittamaan lapsensa nukkumaan ennen iltakahdeksaa, kertoo Today.

Yhdysvaltalaistutkimuksessa selvisi, että aikainen nukkumaanmeno vähentää ylipainoisuuden riskiä teini-ikään päästessä.

– Aikaisen nukkumaanmenon todettiin ehkäisevän lapsen ylipainoisuutta, kommentoi Ohion yliopiston professori Sarah Anderson.

Mikä sitten on aikainen nukkumaanmenoaika? Tutkimuksen mukaan ennen iltakahdeksaa lasketaan aikaiseksi. Esikouluikäisten lasten, jotka menivät nukkumaan ennen iltakahdeksaa, todettiin olevan kymmenen vuotta myöhemmin epätodennäköisemmin ylipainoisia.

Tutkimuksessa vertailtiin niin 4,5-vuotiaiden kuin 15-vuotiaidenkin lasten nukkumaanmenoaikoja sekä painolukemaa teini-iässä. Tutkimuksessa ei otettu huomioon sitä, kuinka paljon unta lapset saivat. Tutkijat kuitenkin olettivat, että aikaisemmin nukkumaan menevät lapset saivat todennäköisemmin enemmän unta.

Ennen kello kahdeksaa nukkumaan menneistä lapsista vain kymmenen prosenttia oli ylipainoisia 15-vuotiaina. Iltakahdeksan ja -yhdeksän välillä nukkumaan menneistä lapsista puolestaan 16 prosenttia oli ylipainoisia. Myöhemmin nukkumaan menneistä lähes neljännes eli 23 prosenttia oli ylipainoisia teini-iässä.

Samat tulokset koskivat niin tyttöjä kuin poikia.

Lähde: Today

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme