Mainos
Mainos

Mineriittilevyt

Voiko 60-luvulla rakennetun, mineriittilevyllä pinnoitetun puutalon rapata mineriittilevyn päälle? Levyt ovat hyvässä kunnossa. Talo on yksikerroksinen, matala ja harjakattoinen.

Ei voi. Levyt kannattaa poistaa, mutta saat tehdä työn itse vain, jos saat levyt irti ehjänä. Mineriittilevyt sisältävät asbestia ja jos ne hajoavat, on kyseessä asbestityöryhmälle kuuluva toimenpide.

Vaikka purkaisit itse seinäsi ja saisit levyt ehjänä, on puuhastasi tehtävä ilmoitus työsuojelupiiriin paria viikkoa ennen toimenpidettä, ilmoitettava kaatopaikalle etukäteen ongelmajätteestä ja sieltä selvitettävä, otetaanko sitä edes vastaan vai viedäänkö se ongelmajätteen keräilypaikkaan. Joka tapauksessa purkujäte on pakattava tiiviiseen muovipussiin, ettei pölyä pääse leviämään ympäristöön.

Rakenteiden purkamisen jälkeen voisin kuvitella talosi pinnoitteeksi esim. lämpörappausta. Hintapolitiikkaan saat vastauksen pyytämällä tarjousta ko. toimenpiteestä muutamalta alan yritykseltä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot