Mainos
Mainos

Ministeri Siimes tahtoo vuokrille katon

Ministeri Suvi-Anne Siimes aikoo kirjauttaa asuinhuoneiston vuokrausta koskevaan lakiin periaatteen, ettei vuokrasopimuksen ehtoja voi muuttaa irtisanomisella uhaten kohtuuttomiksi. Vuokraa ei myös saisi nostaa tasolle, jolle tuomioistuin ei olisi sitä vuokranantajan ajamasta kanteesta hyväksynyt. Siimes tuo ehdotuksensa hallitukselle touko-kesäkuun vaihteessa, kun hallitus käsittelee selvitysmies Peter Fredrikssonin ehdotusta asuntopoliittiseksi strategiaksi.

Siimeksen mielestä ei ole syytä palata vanhaan vuokrasääntelyyn, mutta vuokramarkkinoiden haltuun saamiseksi täytyy tehdä jotakin. Ministerin mielestä pääkaupunkiseudulla korkeasta vuokratasosta huolimatta vallitseva asuntopula osoittaa, että vuokrasääntelyn purkaminen ei ole pitkällä aikavälillä lisännyt vuokra-asuntojen tarjontaa toivotulla tavalla.

Ministeri Siimes toi ehdotuksensa julki puhuessaan valtakunnallisessa asunto- ja yhdyskuntapäivässä Helsingissä torstaina.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot