Mainos
Mainos

Mistä tietoa omakotitalon rakentajalle?

Kysymys: Mistä löytyisi kaikki se tieto, joka tarvitaan uudelle rakentajalle omakotitalon rakentamiseksi?

Vastaus: Jospa moinen viisasten kivi olisikin. Ja vielä yksimielisenä kokonaisuutena. Jossa kaikki erilaisten lämmitysjärjestelmien edustajat yhteen ääneen kertovat puolueettomasti oikean lämmitysratkaisun, talopakettitoimittajat yhteisen suosituksensa jne... Talon rakentamisessa on eri perheillä hyvinkin erilaiset tarpeet niin makuasioissa kuin rahassakin. Näin koko juttu lähtee omien tarpeiden ja tavoitteiden määrityksestä ja sen perusteella itselle oikeiden ratkaisujen hakemisessa. Kuten edellä olen todennut, on tässä eri rakennusvaiheiden ammattilaisten käytön paikka.

Omatoimisuus on välttämätöntä vaihtoehtoisten ratkaisumallien ymmärryksen hankkiminen eli valinnan osaaminen. Valintojen jälkeen on syytä jakaa rakennushanke selkeiksi hallittaviksi kokonaisuuksiksi, joista tietoa hankitaan. Eli tiedetään mitä tietoa ollaan hakemassa. Ja kukin kokonaisuus tilataan kirjallisesti hyvissä ajoin. Muutoin hanke ei voi onnistua. Tästä vaiheistuksesta ja sopimusten teosta voin kertoa muussa yhteydessä tarkemmin, jos on tarpeen.

Eri vaiheiden tietoa löytyy ainakin seuraavista paikoista:
- kirjasto
- kirjakauppa
- Rakennustieto Oy (yksi parhaista)
- talopakettitoimittajat, sähkö- ja lvi-urakointimyymälät, energialaitokset
- kunnan rakennusvirasto
- rakentamisen, remontoinnin ja sisustuksen lehdet, kuten Talo&Koti, Meidän Talo, Avotakka, Kotivinkki
- MTV3 sunnuntaiaamun lähetykset
- Internetissä remontoinnin ja rakentamisen tietosivulta http://www.keittiomaailma.com/linkit.htm löytyy suuri osa aihepiirin yhteyksistä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme