Mainos
Mainos

Mitä eroa on asuinrakennuksella ja vapaa-ajan asunnolla?

Saako vapaa-ajan asunnoksi luokiteltua kiinteistöä käyttää ympärivuotiseen asumiseen eli muuttaa sinne pysyvästi? Mitä eroa on asuinrakennuksella ja vapaa-ajan asunnolla?
t.Seija
Kiitoksia kysymyksestä. Vapaa-ajan asuntoa ei saa käyttää vakituisena asuntona. Rakennuskaavassa on määritelty alue tai kiinteistö käyttötarkoituksen mukaan ja yleensä mökkikaavassa ei ole sallittu muuta asumista. Vuoden ympäri saa taloa muutoin käyttää ja siellä oleskella.

Rakennuskaavan määräysten lisäksi varsinaiseen asuinrakennukseen ja sen rakentamiseen kohdistuu suuri joukko rakennustekniikkaan, ympäristöön ja julkisivuun liittyviä määräyksiä, joita ei tarvitse soveltaa vapaa-ajan kevyempään asuntoon.

Jos tavoitteena on muuttaa nykyiseen loma-asuntoon, kannattaa ottaa yhteyttä ko. kunnan rakennustarkastajaan ja hänen kanssaan selvittää tarvittavat edellytykset.

Sakke

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme