Mainos
Mainos

Mitä vessanpönttöön saa heittää?

Kuluttajat ovat kysyneet vesilaitoksilta ja Vesilaitosyhdistykseltä, voiko pyttyyn heittää tuotteita, joita mainostetaan hävitettäväksi vessanpöntön kautta.

Vesilaitosyhdistys muistuttaa, että mitkään roskat eivät kuulu vessanpyttyyn.

Kuluttajat ovat kysyneet vesilaitoksilta ja Vesilaitosyhdistykseltä, voiko pyttyyn heittää tuotteita, joita mainostetaan hävitettäväksi vessanpöntön kautta. Tällaisia ovat esimerkiksi hajoavaksi mainostetut wc-paperihylsyt, kuituliinat ja kestovaippojen kuitumassat.

Vesilaitosyhdistys selvittää, että viemärijärjestelmää ja jätevedenpuhdistamoa ei ole tarkoitettu roskien kuljetukseen ja käsittelyyn.

Huonoimmassa tapauksessa kiinteistön omassa viemärissä, viemäriverkostossa ja pumppaamoilla joudutaan korjaamaan väärään paikkaan päätyneiden esineiden aiheuttamia tukkeumia.

Roskien oikea osoite on lajiteltuna jätteenkeräyksessä. Kiinteä biohajoava jäte kuuluu biojätekeräykseen.

STT/ MTV3

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot