Mainos
Mainos

Miten estää putkien jäätyminen talvella?

Kovilla pakkasilla jäätyvät putket saattavat yllättää omakotitaloasujan. Se on kuitenkin yleensä oma moka: putkia ei ole eristetty kunnolla.

Jäätyneet putket yllättävät monen asukkaan tänäkin vuonna. Vaikka lumen ja pakkasen ei luulisi olevan yllätys kenellekään, eivät kaikki osaa varautua talven tuloon riittävästi.

Johtojen jäätymistä voi estää hyvällä eristyksellä. Tuuletusluukut on suljettava kunnolla jo ennen pakkasia ja on tarkastettava, etteivät ne altistu kylmälle ilmalle. Rakennusvaiheessa olisi hyvä huomioida, että putket eivät kulje tien alta, sillä silloin lumi ei pääse suojaamaan niitä talvella. Muista pitää myös ovet tiukasti kiinni pakkassäällä ja huolehtia tasaisesta lämmöstä etenkin siinä huoneessa, jossa laitteet sijaitsevat.

Mikäli putket jäätyvät, kannattaa sulattaminen tehdä hitaasti ja varovasti. Hiustenkuivaajalla sulattaminen saattaa sulattaa muoviputken ja nestekaasupuhaltimella sulattaminen voi sytyttää jopa tulipalon. Varminta onkin antaa homma ammattilaisen käsiin, joilla on tarkoitukseen tarvittavat välineet.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme