Mainos
Mainos

Miten saat tehot irti tuulettimestasi?

Yli kolmekymmentä peräkkäistä hellepäivää, kertoo MTV Sää. Osa suomalaisista nauttii, osa ei. Ilmastointilaitteet viilentävät ilman ihanasti, mutta mitä tehdä, jos kotoa löytyy ainoastaan tuuletin, joka vain pyörittää ilmaa ympäriinsä?

Ei kannata jäädä tuskailemaan, vaikka ei omistaisikaan tuuletinta. Näillä BrightNestin täsmävinkeillä saat kotisi viilennyksen tehokkaammaksi aivan tavallisilla tuulettimilla.

Kannattaa yrittää, sillä MTV Sään mukaan helteille ei vielä näy helpotusta.

Luo läpiveto

Läpiveto sekä poistaa lämpimän ilman että tuo kylmää. Pidä huoli että päiväaikaan kotisi on ”pimeänä”: Sulje ikkunat ja vedä kaikki verhot ja sälekaihtimet ikkunoiden eteen. Et halua yhtään auringonvaloa sisään lämmittämään asuntoa.

Illalla auringon laskiessa avaa verhot ja ikkunat ja ota kaksi tavallista tuuletinta. Valitse huone, jonka haluat viileimmäksi. Laita toinen tuuletin ikkunan eteen puhaltamaan ikkunasta ulos. Kyllä, ikkunasta ulos, ja toinen tuuletin puhaltamaan ilmaa huoneeseen päin, joko toisen ikkunan eteen tai oviaukkoon. 

Näin saat kuuman, seisovan ilman pois huoneesta ja viileää sisään.

Korkeat ikkunat

Jos asunnossasi on korkeat ikkunat, nosta tuuletin niin ylös kuin pystyt ja puhaltamaan ikkunasta ulos. Laita tuuletin vaikka jakkaralle, tikkaille tms. 

Kuuma ilma nousee ylös ja kylmä laskeutuu alas, joten tavoitteena on poistaa asunnosta tai huoneesta niin paljon kuumaa ilmaa kuin mahdollista.

Tee itse oma ilmastointilaite

Laita tuuletin lattialle. Laita sen eteen ämpäri täynnä jäätä, jääpaloja tai kylmäkalleja. Tuulettimen puhaltama ilma viilenee jääastian yllä. Se ei välttämättä näytä kovinkaan kauniilta, mutta tarkoitus pyhittää ulkonäön. 

Jos sinulla ei ole jäätä, kastele pyyhe kylmällä vedellä ja laita tuulettimen eteen. 

Helteet tuovat helposti myös mukanaan ukkosia. Meteorologi Aleksi Jokela kertoo kuinka ukkoset syntyvät.

Kyselylomake

Kilpailulomaketta ei löytynyt (2)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot