Mainos
Mainos

Moderno-tuoli

Yrjö Kukkapuro 1958

Yksinkertainen on kaunista. Jos yksinkertaisuuteen yhdistyy mukavuus, puhutaan huipputuotteesta! Sellainen on Yrjö Kukkapuron 50-vuotias Moderno-tuoli, jonka selkeät muodot sopivat kaikkiin tiloihin julkisista yksityisiin.


Yrjö Kukkapuro oli vasta huonekalusuunnittelun opiskelija, kun hän aloitti Modernon kehittämisen vuonna 1957. Hänen unelmanaan oli tehdä tuoli, jossa olisi ollut lasikuitu- eli lujitemuovirunko. Muoviin ei kuitenkaan ollut varaa, joten tyydyttiin metalliputkeen. Tuoli oli vielä kehittelyvaiheessa, kun Helsingissä avattavaan kenkäkauppa Monoon tarvittiin istuimet, ja projekti sai vauhtia. Ja niin Moderno lanseerattiin vuonna 1958. Se oli Kukkapuron ensimmäinen tuotantoon päässyt tuoli.

Moderno-mallisto on suuri. Saatavana on seitsemän variaatiota ympäriverhoiltuja nojatuoleja. Valkoisella verhoiltuna tuoli on hyvin feminiini ja viehättävän keveä.

Yksi seitsemästä muunnelmasta on keinutuoli. Se on nimensä veroinen – sen muotokielestä on perinteisyys kaukana. Tuolissa on hyvä istuin sekä metallin ja puun yhdistelmästä rakennettu moderni keinuva jalka. Sen keveys on kaunista. Jos haluaa, että verhoiltu mukava tuoli keinuu, niin tältähän sen pitää näyttää eikä keikkuvalta laiskanlinnalta! Nuorekkaan viisikymppisen luoja on yhä nuorekas itsekin: Kukkapuron viimeisin aluevaltaus on Kiina, jonka sisämarkkinoille hän on suunnitellut bambukalustemalliston. Ei kulu keinutuoli suunnittelijansa käytössä!

Toimittaja: Hanna Sumari

Kuvauksen tuolit: Lepo Product, Arkadiankatu 31, Helsinki, www.lepo.fi

(T.i.l.a. 7.5.2008)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme