Mainos
Mainos

Mökkeily kiinnostaa yhä useampaa suomalaista

Mökkeilyn suosio on suomalaisten keskuudessa selvästi kasvanut ja siihen käytettyjen päivien määrä lisääntynyt, todetaan Metsäntutkimuslaitoksen tuoreessa tutkimuksessa.

Kymmenen vuotta sitten mökkeilyyn käytettiin keskimäärin 31 päivää, mutta nykyään jo 38 päivää vuodessa.

Metsäntutkimuslaitoksessa käynnissä olevan seurantatutkimuksen mukaan suosio on suhteellisesti lisääntynyt eniten vanhemmissa ikäryhmissä. Kun kymmenen vuotta sitten 65–74 -vuotiaista 40 prosenttia mökkeili, nyt tästä ikäryhmästä jo yli puolet viettää mielellään aikaansa loma-asunnolla.

Erot ovat kaventuneet myös alueellisesti ja etenkin pohjoissuomalaisten mökkeilyinnostus on kasvanut.

Luvut kuvaavat kaikkia mökkeilyä harrastavia, eivät vain loma-asuntojen omistajia. Tutkimuksen aineistonkeruu on kaksivuotinen ja kyselyt toteutetaan kuudessa erässä vuosien 2009 ja 2010 aikana.

Lue myös:

Myytävät loma-asunnot kunnittain

Katso koko Suomen myytävät kesämökit Jokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot