Mainos
Mainos

Muista päivittää lapsen terveystiedot koululle

Allergia- ja astmaliitto muistuttaa vanhempia päivittämään lapsen allergiatiedot koululle. Myös uudesta lääkityksestä kertominen on tärkeää.

Koulujen alkaessa vanhempien on hyvä tarkastaa, koulut ovat ajan tasalla lapsen terveyteen liittyvistä asioista. Jos lapsi on kesän aikana saanut adrenaliini-injektorin tai astmalääkityksen, niistä on tärkeää kertoa koululle.

– Koulun henkilökunta tunnistaa helpommin vakavan allergiareaktion tai astman oireet, jos sairaudesta ja sen hoidosta on kerrottu etukäteen. Opettajainhuoneeseen viety lapsen kuva ja siihen liitetty hoito-ohje on hyvä tapa kertoa muillekin kuin omalle opettajalle lapsen sairaudesta, sanoo allergianeuvoja Johanna Värmälä Allergia- ja astmaliitosta.

Värmälän mukaan koululaisia on tuettava sairauteen liittyvien oireiden kanssa mutta myös kannustettava terveisiin elämäntapoihin. Niiden avulla astma ja allergiat pysyvät paremmin aisoissa.

Astma tai atooppinen iho ei estä liikuntaa

Allergia- ja astmaliiton mukaan astma tai esimerkiksi atooppinen ihottuma eivät estä liikuntatunneille osallistumista. Hikijumpan tai uinnin jälkeen atooppista ihoa hoidetaan suihkulla ja riittävällä rasvauksella. Myöskään siitepölyallergia ei ole syy jättää koululiikuntaa tai välituntileikkejä väliin.

Jos astmaa sairastava lapsi väsyy normaalilla liikuntatunnilla, hänen astmalääkityksensä pitäisi tarkastaa. Värmälä muistuttaa, että allergiaoireet väsyttävät ja heikentävät yöunia, mikä taas vaikeuttaa koulunkäyntiä. Usein astma helpottaa murrosiässä, mutta taipumus siihen on elinikäinen.

Kuva: Colourbox

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot